vrijdag 8 februari 2013

Gratis geld op 1-2-3. (opgelet: strafbare feiten)


Voorwoord

Gelieve nota te nemen dat de uiteenzetting hieronder en de daaruitvolgende acties in overtreding zijn met de Belgische wetgeving. En dit op tal van vlakken zoals schriftvervalsing en inbreuk op de privacy. De ganse omschrijving is alsook nooit door mijzelf uitgevoerd wegens begrijpelijke juridische redenen. Dit draaiboek dient slechts als basis om de lezer op de hoogte te stellen wat er kan gebeuren zolang persoonlijke gegevens zomaar te grabbel liggen op het internet. Ik wijs dan ook elke verantwoordelijkheid af van feiten gepleegd volgens onderstaande beschrijving.
Wat hebben we nodig?

  • een smartphone met sim kaart zonder abbonement
  • Open of slecht beveiligd Wifi netwerk. 
  • tijdelijk emailaddress
  • Zilverpapier, baseballpet en zonnenbril
  • 2 minuten schrik en wat geduld.


Stap 1: De reseach
We gaan op zoek naar de slachtoffers die zullen opdraaien voor de gepleegde feiten.
Met de smartphone in de hand en een random Wifi netwerk stellen je in staat om te beginnen met je opzoekingswerk. Wat we zoeken zijn de gegevens die de online banken vragen bij het openen van een rekening.

  • Naam, Voornaam
  • Adres
  • Geboorteplaats, Geboortedatum
  • Telefoonnummer, Emailadres
  • Rijkregisternummer, Identiteitskaart.

Als we op internet een beetje rondsnuffelen, dan zijn er tal van notariele aktes die vrij te bezichtigen zijn. Of officiele formuilieren (vb.: Formulier G27a) die gebruikt zijn tijdens de verkiezingen. En ga zo maar door...

We gaan iedereen even overlopen die we in de lijsten gevonden hebben en misschien met behulp van google streetview bekijken we of we makelijk de post kunnen onderscheppen van deze persoon. Is de brievenbus een vierkante doos waar je zo alle post uithaalt?

Op basis van deze selectie gaan we eens na of die persoon ook daadwerkelijk werken is als de postbode zijn ronde doet. Ook vakantieperiodes kunnen soms handig zijn als het slachtoffer niet zijn post laat omleiden.

Zijn al de backgroundchecks positief, dan kunnen we naar de volgende stap.

Stap 2: De fraude
Nog steeds gewapend met de smartphone en de persoonlijke gegevens, openen we in naam van onze slachtoffers een gratis online bankrekening. Ons GSM nummer dient voor het extra vertrouwen. Mocht de bank een extra vocale verificatie willen doen, dan is dat prima.

Sommige banken zijn redelijk flexibel en sturen de bankkaart per post. De geheime code volgt per email. Het is dus kwestie van 2 minuten schrik te hebben om de bankkaart uit de brievenbus van het slachtoffer te ontfrutselen.

Stap 3: Jackpot
Om geen argwaan te wekken, laten we de bankrekening even rusten. En als je klaar bent om op reis te gaan, ga je eenvoudig weg met de bankkaarten naar een geldterminal. Kaartje in de sleuf en het maximum aan geld opstrijken. Sommige banken laten toe om 1250 euro onder nul te gaan. Mocht je een gratis creditcard gekregen hebben, kan je die ook eens gebruiken.

Zorg wel dat je nadien alle bewijsmateriaal vernietigd. En die zilverpapier, baseballpet en zonnenbril zal je vragen? Zilverpapier schermt je GSM af tegen lage straling die gebruikt kan worden om je GSM te tracken wanneer die uit staat. De baseball pet en zonnenbril zijn de gekende middelen om moeilijk herkent te worden op CCTV's en andere bewakingsmiddelen. We willen dan ook niet terug gevonden worden na de feiten.

Conclusie:
Met deze methode ga je niet direct miljoenen verdienen, maar jouw actie zal de samenleving wel veel miljoenen kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten